vineri, 1 octombrie 2010

Abcese perianale

Cauzele cele mai frecvente ale acestor abcese: prezenţa microbilor în zonă. Apariţia unor fisuri care fac posibilă pătrunderea microbilor în organism. Se va face cu mare atenţie igiena intimă în special cu diferite ceaiuri din plante medicinale. După fiecare scaun este obligatorie spălarea cu apă caldă cu ceaiuri din diferite plante. Se pot pune şi comprese locale cu ceaiuri din plante.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: arnică, brusture, busuioc, ceapă, cimbru, gălbenele, coada şoricelului, grâu, mărul lupului, mesteacăn,  nuc, pătlagină, pelin, plop negru, salcie, tătăneasă, usturoi, etc.

Modul de folosire al plantelor medicinale:
Arnica (Arnica montana) cea mai utilă este folosirea tincturii care se va pune 2 linguriţe de tinctură la 100 ml apă şi cu acest lichid se tamponează zona locală. Este unul dintre puternicele antibiotice. Nu se pune pe pielea lezată fiind o otravă pentru organism.
Brusture (Arctium lapa) se foloseşte rădăcina. 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se pun comprese de mai multe ori pe zi. Planta strecurată se poate pune pe o bucată de tifon şi se aplică sub formă de cataplasmă locală caldă în cazul în care se doreşte colectarea puroiului mai rapid.
Busuioc (Ocinum basilicum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături locale fiind una dintre plantele cu acţiune antimicrobiană.
Ceapă (Allium cepa) se poate folosi bulbul. Se taie mărunt apoi se pune în 250 ml apă cam 3-4 linguri de ceapă tăiată. Se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Cu lichidul astfel obţinut se spală local. Ceapa după strecurare se poate transforma în pastă şi se aplică cu ajutorul unei bucăţi de tifon local. Este foarte bun mai ales în faza de colectare când se pune cald.
Cimbru (Tymus vulgaris) 2 linguriţe de frunze mărunţite se fierb timp de 10 minute în 250 ml apă după care se strecoară. Se fac spălături locale de mai multe ori pe zi. Este una dintre plantele cu acţiune antimicrobiană puternică.
Coada şoricelului (Achillea milefolium) se pot folosi florile care au acţiune antimicrobiană puternică şi planta care este indicată ca emolient. Se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături locale fiind una dintre plantele cu acţiune antimicrobiană.
Se poate consuma şi intern câte 2 căni pe zi.
Gălbenele (Calendulla officinalis) se pot folosi florile care au acţiune antimicrobiană puternică şi planta care este indicată ca emolient. Se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături locale fiind una dintre plantele cu acţiune antimicrobiană.
Se poate folosi şi tinctura care există la orice magazin naturist. Se foloseşte în diferite diluţii (1-4 linguriţe de tinctură la 100 ml apă) făcându-se spălături locale sau comprese.
Grâu (Triticum aestivum) se poate fierbe sămânţa şi după ce s-a muiat se sfarmă şi se aplică local cataplasmă caldă. Este indicată pentru colectarea puroiului. Se pot de asemenea face băi cu 500 g de tărâţe de grâu care se pun într-un sac de pânză peste care se lasă să curgă apa în cadă. Se stă în cadă apoi pentru efectul emolient. Este util să se aplice cald pentru colectarea puroiului.
Mesteacăn (Betula verucosa) 2 linguriţe de frunze mărunţite se fierb timp de 10 minute în 250 ml apă după care se strecoară. Când ajunge la temperatura corpului se va pune un vârf de cuţit de bicarbonat. Se fac spălături sau comprese cu acest lichid. Ajută la distrugerea stafilococului. Se face de mai multe ori pe zi. Intern se pot consuma 2 căni de ceai pe zi.
Usturoi(Alium sativum). Se vor lua 5 măciulii de usturoi care nu se decojesc şi se pun la cuptor pentru a se coace însă cu grijă pentru a nu se colora. Se lasă doar până se moaie bine. Se iau. Se curăţă şi apoi se pisează bine. Se amestecă cu seu de vită (de la măcelărie) în părţi egale. Se fac apoi supozitoare care se vor introduce în anus în fiecare zi după defecaţie până la vindecare. Se spală după defecaţie cu ceaiuri mai concentrate din plante.
Unguent: 250 g osânză (untură de porc ne topită), 100 g ceară de albine, 200 g vaselină de pin, 250 g unt, 80 g colofoniu, se topesc toate laolaltă într-un vas, fără să se lasă compoziţia să fiarbă. Amestecul din acesta călduţ se aplică peste abcese şi se pansează. Este bine să se facă acest lucru dimineaţa şi seara.
Se mai poate folosi Propoderm un unguent produs de Apicola din propolis..
Intern se va lua câte 2 picături de tinctură de propolis 30%, la fiecare 5 kg corp, pusă pe o bucată de pâine, mestecată bine în gură apoi înghiţită. Se face timp de minimum 15 zile de 3 ori pe zi. Are rolul de a distruge germenii microbieni din organism. Se poate lua până la trecerea afecţiunii.

Niciun comentariu:

Carti de colorat pentru copii

Carti de colorat pentru copii
planse colorat, foi colorat, desene educative copii, invatare alfabet, litere, cifre, matematica